Asparges & omelet med porre & Ajwain

Økologiske Ingredienser(4 personer)

1 bundt grønne asparges

3 porrer

solsikkeolie

8 æg

12 spsk. Mælk

 

Økologiske krydderier

1-2 tsk. Ajwain

1-2 tsk. Urtesalt

Vejledning

Porreomelet med grønne asparges er en ret, der kan bruges enten som frokostret eller hovedret og serveres med et godt landbrød med sprød skorpe. Hvis man har lyst til kød, kan omeletten suppleres med stegt bacon.

 

Skyl asparges og knæk den nederste ende af, skær i dem i 3-4 sm lange stykker. Asparges koges et par minutter i let saltet vand samtidig med at omeletten laves på panden.

Tag de yderste lag af porrerne og toppen. Skyl dem grundigt. Skær porrerne i ret tynde skiver. Varm solsikkeolien og svits porrerne i den, tilsæt Ajwain og Urtesalt. Smag til og steg porrerne for svag varme til de er al dente. Pisk æggene med mælk og bland dem i porrerne. Omeletten steges færdig og anrettes med de grønne asparges ovenpå.