Alle vores økologiske produkter er kvalitetstestet og er nøje udvalgt ud fra nogle faste grundprincipper og kriterier for at sikre den højeste standard, der giver vores kunder det bedste smagseventyr, den behageligste duft og det smukkeste farverige krydderi man kan få fingrene i.

Fair handel
Vores bønder skal have en fair behandling og en fair handel for den indsats og kærlighed de ligger i dyrkelsesprocessen sæson efter sæson. Derfor får vores bønder en løn, som ligger langt over de gældende verdensmarkedspriser, da vi mener at det i længden giver et bedre produkt og et gensidigt respektfyldt langvarigt samarbejde.

Krydderibazar’s landbrug og leverandøre – lige om Verdenshjørnet
Krydderibazar leverer økologiske krydderier og urter fra alle verdens afkroge.

– Vi samarbejder kun med økologiske landbrug der kan dokumenter EU-certifikater for at være 100 procent sikre på at der ikke sprøjtes med pesticider og andre kemiske bekæmpelsesmidler af enhver art.

– Vi benytter kun bønder og små landbrugskooperativer, som vi har knyttet et tæt og troværdig bånd med, gennem personlige besøg og samtaler.

– Vi benytter kun bønder der dyrker krydderier på traditionel dyrkningsmetoder, i uspolerede regioner, som ligger langt fra de industrielle forgiftede jordområder.

– Vi samarbejder kun med bønder der anvender aromatiske traditionelle sorter og vild sorter til dyrkning. Udbyttet er en del lavere for disse typer af sorter, men niveauet af smags- og aromastoffer er sædvanligvis langt højere.

En del af vores krydderier er indsamlet fra naturlige vilde områder, da det bidrager med en kraftigere smag. Jorden i de vilde naturområder og naturreservater, er mættet med mineraler og vitaminer, som gør at vores økologiske krydderier bliver gror mere optimalt og får tilført jordens naturlig energi, som da giver ekstra smag, naturfarve og aroma – end større industri marker hvor jorden undlader eler udsultes for mineraler, eller tilføres kunstigt. Både dyrkning og den videre behandling udelades enhver brug af kemikalier.

Alle krydderier gennemgår en helt naturlig tørringsproces og hvorefter de forarbejdes og lægges i tønder eller poser, der ikke afgiver smag eller tilfører skadelig stoffer. Krydderierne transporteres herefter til Danmark, hvor vi mixer vores egne krydderiblandinger, som efterfølgende pakkes i beholdere og sendes ud til jer.
Hvorfor gør vi os umage med at holde niveauet i top-class? Vi mener at madlavningens univers ikke skal kompromisteres med 2-klasses krydderier, der er dyrket under ringe vilkår og som indeholder pesticider. Det er trods alt krydderierne der bidrager med smagen og giver et æstetisk farverigt touch. Kvalitetsforskellen på vores økologiske krydderier er ikke til at tage fejl af! Og vi vil våge den påstand at alle vores kunder kan dufte, smage og visuelt øjne den umage vi har gjort os. Hvorfor nøjes!?!

Krydderibazar samarbejdspartnere
Vores tropiske krydderier som peber, kardemomme, nelliker, ingefær, gurkemeje og vanilje dyrkes af bønder i junglen i Kerala naturreservat i Sydindien. Vores krydderier dyrkes af forskellige indianske stammer, der bor i store naturreservater, som har drevet traditionel krydderi dyrkning i adskillige generationer. De har deres egne traditionelle dyrkningsmetoder og anvender oprindelige sorter fra junglen, hvor de anlægger dem i mindre krydderihaver i junglen.

Vores anden samarbejdspartner er beliggende i en lille landsby i den nordlige del af den selvstyrende region Vojvodina ved Donau floden. Her er beliggende et mindre landmandskorporativ der primært dyrker paprika og hvidløg. Disse bønder er medlemmer af det ungarske mindretal, og dyrker deres afgrøder på den gammeldags måde. Således, håndplukker og tørrer de paprikaen meget langsomt for at bevare den fulde smag – som i efterfølgende proces bliver formalet hele fire gange på en traditionel stenmølle, og opnår på denne måde en fantastisk paprika med en ekstraordinær fin farverig konsistens og en kanon smag intensitet.

Vores tredje udvalgte bonde, er beliggende ved Middelhavskysten i Egypten. De talrige solskinstimer i et sprøjtefrit miljø. Middelhavets krydderier og urter, såsom laurbærblade, fenniklen, rosmarin, oregano og basilikum indsamles her fra en certificeret økologisk lokal bonde, der ikke er til rådighed i naturens samling.

Vores fjerde samarbejdspartner er bosiddende i det sydlige Tyskland, i Hohenlohe område. Her dyrkes lokale krydderier, som bl.a. spidskommen, koriander og sennep – og urter såsom timian, merian og persille.

Vores femte lokale passionerede bonde dyrker det unikke og eftertragtede ÆGTE Ceylon kanel. Vores færd og jagt efter den verdens bedste kanel ledte os til kanelens hjemland, Sri Lanka. Vi besøgte denne skønne frodige Ø i januar 2015, og blev ellevilde med de ÆGTE Ceylon kanelstænger vi i dag forhandler.

Vores sjette samarbejdspartner ledte os hen til hvor havvandets brussen altid er frisk og luftig. Vores sprøde lækre gourmet saltflager, der optimerer enhver smags- og madoplevelse kommer fra Island. Fremstillingen af flagesalt er et mesterligt håndværk, hvor processen bygger på en historisk arbejdsmetode som danske Kong Christian VII skabte på Island i 1774. Flagesalten fra vores Islandske leverandør er verdens eneste håndlavede salt der er fremstillet med 100% geotermisk energi. Dette giver vores kunder muligheden for at erhverve et fremragende unikt saltprodukt fremstillet på en bæredygtig måde.

Kun gennem dette unikke globale netværk af kooperativer bønder rundt om i verden, har det været muligt at importeret direkte fra producenten og derved tilbyde en så bred vifte af krydderier og urter der er dyrket og fremstillet harmonisk, bæredygtigt og ansvarsfuldt over for mennesker og naturen.

Eksemple på produkt – Håndplukkede Lake Periyar skov peber – Gourmet peber fra junglen i det sydlige Indien.
Siden tidernes morgen er indisk peber betragtet som værende den bedste i verden. I Indien er peberen kendt fra det vestlige Ghats, som er af de fineste og mest ædle aroma. Op i til 2700m høje løber bjergkæden langs den sydlige indiske Malabarkyst i Kerala, som tidligere kaldes Peberkysten. I Centrum af den vestlige Ghats er Lake Periyar National Park, som er berømt for sin utrolige biodiversitet. Feral elefant, tiger, leopard og bøffel er der ikke ualmindelige. Inden for National Park, er denne unikke peber sort vokset side om side med de bosiddende indfødte, som stadig lever i stammesamfund, i henhold til økologiske standarder og uden brug af nogen former for pesticider og kemikalier. På denne beliggenhed dyrkes vores aromatiske peber sorter, hvor udbyttet af dyrkelsen ikke er særligt stort, mens smagen af denne peber er utrolig intens. Dette unikke produkt har ved sin usædvanligt høje indhold af æteriske olier en særlig ædel aroma og en meget delikat smag. De høstede peberkorn håndplukkes og tørres i solen – og sendes derefter fyldt i naturtønder til vores lager i Danmark. Hver årgang er forskellige og blandes ikke sammen, hvilket resulterer i at hver årgang smager en lille smule anderledes, lidt ligesom vin.