Spidskålssalat med Gran Salt & ristede fennikelfrø

Nye spidskål er superlækre, sprøde og indeholder masser af gode fibre og derfor er det synd at koge ny spidskål. Brug den som salat i stedet for.

Salaten kan både spises til frokost, som en forret eller som tilbehør til f.eks. en røget makrel.

Økologiske Ingredienser

1 Spidskål

olivenolie

½ tsk. Revet citronskal (økologiske)

saft af 1-2 citroner (økologiske)

Økologiske krydderier

1 spsk. Fennikelfrø

Gran Salt

Jungle Peber

Vejledning

Start med at riste fennikelfrøene let på en tør pande ved svag varme – til de dufter.

Riv lidt citronskal (1/2-1 tsk.). Pres saft fra en citron og bland en dressing med olivenolie, kværnet Junglepeber og Gran salt. Smag til. Dressingen skal være syrlig og have en fyldig, aromatisk smag. Skyl spidskål og skær den i kvarte og derefter i tynde strimer. Bland spidskålen med dressing og smag til om balances mellem det salte, der krydrede og det syrlige er god. Drys de ristede fennikelfrø på toppen og servér.