Tomatragout, stegt hornfisk og Lavendel

Økologiske Ingredienser(4 personer)

Ca. 1 kg små, nye kartofter (regn med ca. 5 stk per person)

4-6 hornfiskefileter (afhængig af størrelse beregn 1-2 per person)

solsikkeolie og smør til stegning

 

1-2 tsk. rørsukker

1 dåse flåede tomater

8-10 kirsebærtomater eller dadeltomater

1 citronsaft

 

Økologiske krydderier

1 tsk. Vild Kardemomme

2 tsk. Løg

2 tsk. Kerala Hvidløg

1 tsk. Rosmarin

1 tsk. Edel Paprika

½-1 tsk. Rosenpaprika

1 tsk. Gran salt

1-2 tsk lavendelblomster

Vejledning

Start med svitse alle krydderier let i lidt solsikkeolie. Tilsæt de flåede tomater og kog et kvarters tid. Hornfiskefileter skylles og duppes tørre.

Mens tomat-ragouten koger sættes kartoflerne over i vand med et godt drys salt. Husk at nye kartofler har relativt kort kogningstid.

 

Smag på tomat-ragouten og tilsæt evt. mere salt, sukker, citronsaft og krydderier efter behov. Hvis ragouten ønskes helt findelt, skal den have en tur i blenderen.

Kirsebær- eller daddeltomater skæres i halve eller kvarte og steges hurtigt i lidt smør, lavendel tilsættes og steges med et par minutter og stilles til side.

Fold hornfiskefileterne sammen på midten og steg dem et par minutter på hver side i solsikkeolie og smør (ca. 2/3 olie, 1/3 smør).

Tomatragouten varmes igennem og de små, stegte tomater lægges ovenpå – pynt med et lille drys lavendel. Anrettes sammes de nye kartofler og den stegte fisk, evt. ekstra citron.